Se incarca...

Ce rochii te avantajeaza in functie de forma corpului

Ce rochii te avantajeaza in functie de forma corpului

Sursa foto: https://cdn.skim.gs/image/upload/c_fill/qe8yvcv5i09na2bvqzui

Fiecare dintre noi are anumite nemultumiri legate de aspectul fizic. Fie umerii sunt prea lati, fie bustul este prea mic, fie ne plangem de kilogramele in plus sau in minus. Toate aceste mici complexe pe care le dobandim mai mult sau mai putin justificat, pot fi corectate insa foarte simplu prin alegerea hainelor potrivite.

Suntem diferite, asa ca trebuie sa stim ce anume ne avantajeaza in functie de forma corpului nostru. Astazi invatam impreuna ce tip de rochii se preteaza pentru fiecare tip de silueta:

  • Silueta tip clepsidra: talie subtire, umeri la nivel cu soldurile

Femeile cu silueta in forma de clepsidra sunt norocoasele detinatoare ale unor proportii aproape ideale. Talia subtire, umerii la nivel cu soldurile si picioarele lungi iti vor permite sa porti orice model de rochie. Cu siguranta ca cel mai mult te vor avantaja rochiile mulate pe corp, care marcheaza talia.

De asemenea, poti incerca si rochii cu decolteu adanc, iar in privinta lungimii rochiei, ti se potriviesc la fel de bine atat cele foarte scurte cat si cele lungi.

  • Silueta tip para: solduri pline, bust mic, umeri ingusti

Soldurile pline, umerii ingusti si bustul mic definesc siluetele de tip para. Acest tip de silueta concentreaza intreaga atentie asupra partii inferioare a corpului, oferind senzatia de dezechilibru.

Echilibrul proporiilor poate fi insa obtinut alegand rochiile adecvate, optand pentru modele care aduc un plus de volum in partea de sus a tinutei.

 Silueta tip dreptunghi: silueta androgina, dreapta

Desi silueta androgina, dreapta, caracterizeaza femeile fara forme bine definite, aceasta are si aspecte pozitive. Picioarele si bratele sunt parti ale corpului care trebuie evidentiate, iar acest lucru se poate face prin alegerea unei rochii scurte sau foarte lungi, cu umerii goi sau cu bretele.

Totodata, volanele si accesoriile care dau un plus de volum si ajuta la crearea formelor sunt recomandate femeilor care au o silueta de tip dreptungi.

  • Silueta tip diamant: bust generos, umeri lati, coapse generoase, burta si posterior aplatizate.

Silueta de tip diamant se diferentiaza prin umeri lati, coapse si bust proeminente, posterior si abdomen aplatizat. Acesta silueta nu va fi niciodata avantajat de rochiile din materiale foarte subtiri si transparente si nici de cele cu imprimeuri impunatoare.

Daca esti posesoarea unei astfel de siluete, opteaza pentru rochii care sa urmareasca linia corpului, fara sa fie insa mulate.

 Silueta tip mar: bust proeminent, talie nedefinita, picioare subtiri

Femeile care au o silueta de tip mar, caracterizata de picioare subtiri, bust generos si talie nedefinita trebuie sa evite rochiile lungi si modelele cu volane. Rochiile stranse sub burta sunt de asemenea de evitat, pentru ca ofera siluetei si mai mult volum.

Modelele de rochii cat mai simple sunt cele mai potrivite pentru tine daca forma corpului tau se incadreaza in aceasta categorie, deoarece vor masca kilogramele in plus, ascunzand centimentrii in plus de pe talie.

Articole asemanatoare

Moda anilor 1960 a fost caracterizata de stil si atitudine, de la inceputul si pana la finalul decadei. Hainele devin acum o forma de exprimare a personalitatii, mai mult ca in orice alta perioada importanta din ...
Stofa este o tesatura folosita adesea industria vestimentara, majoritatea pieselor realizate din aceasta fiind percepute ca fiinde foarte buna calitate. Este mai groasa decat panza si poate fi realizata din diver...
Este iarna, Mos Craciun pregateste cadourile si majoritatea romanilor asteapta sa se infrupte din sarmale, cozonaci si fripturi. Chiar daca familia, prietenii si sarbatorile iti aduc o doza considerabila de caldu...
Fiecare epoca a adus cu ea noi tendinte si schimbari in lumea modei, iar femeile au fost intotdeauna interesate de aceste schimbari, adoptand elementele pe care le-au considerat atractive sau reprezentative. In t...
Sezonul petrecerilor reprezintă întotdeauna o provocare, dar acum nu mai trebuie să-ți faci griji. Echipa noastră a muncit cu pasiune pentru a-ți oferi o colecție proaspătă, menită să te ajute să ieși din casă cu...
Toamna a debutat timid, cu soare blând și miresme de fructe copte, dar temperaturile deja au început să scadă și cu siguranță gândul îți zboară la acea piesă vestimentară, care să îți completeze perfect ținutele....
Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar asta înseamnă că e momentul perfect pentru a-ți actualiza garderoba cu treninguri de dama confortabile și trendy. Dacă vrei să economisești bani și să arăți fabulos în ...
Tinuta perfecta pentru inceputul anului scolar este o combinatie intre confort, stil si functionalitate, pentru a te simti increzatoare si pregatita sa faci fata provocarilor scolare.
Bun venit Septembrie! Vă dorim ca toamna să vă fie frumoasă, bogată, plină de culoare, de zâmbete și bucurii! Descoperă ținutele potrivite pentru un sezon fabulos!
Te pregătești de cel mai important eveniment din viata și nu ai găsit încă rochia potrivita? La InPuff.ro avem cele mai fabuloase modele de rochii de mireasa și cununie, care cu siguranță te vor cucerii atât pe t...